Ciasto cienko
rozwałkować i pokroić w prostokąty o rozmiarach 10x15cm
Tak przygotowane ciasto
wrzucamy na minutę do wrzącej wody z dodatkiem oleju. Jednorazowo
wrzucamy po 3-5 płatów, w zależności od wielkości garnka. Po
upływie minuty, wyciągamy cedzakiem i wrzucamy do miski z zimną
wodą.
Ochłodzone płaty
porozkładać na czystych sciereczkach do oschnięcia (ja po kilku
minutach obracam na drugą stronę).
Cebulę przyrumienić na
oliwie, dodać przecier, niewielką ilość wody i dusić przez
15-20 minut na niskim ogniu. Pod koniec przyprawić do smaku. Usunąć
cebulę.
Mięso mielone i surową
kiełbasę przydusić na oliwie, rozdrabniając dobrze widelcem.
Uduszone i ostygnięte
mięso, wymieszać z jajkiem, połową parmezanu i przyprawami.
Na ciasto wykładać
przygotowany farsz i zawijać w rulonik.
Na spód brytfanki wlać
2 łyżki sosu pomidorowego, ułożyć cannelloni, polać sosami i
posypać resztą parmezanu
Zapiekać w nagrzanym do
200°C piekarniku przez 30 minut
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz