Jako że uwielbiam
wszelkiego rodzaju ziarna i nasiona to postanowiłam użyć ich do
panierowania schabowego. Mojej rodzinie bardzo smakowało.... Szybko
będą inne tego typu eksperymenty.
porcje: 4
przygotowanie: 10 minut
czas wykonania: 15 minut
Składniki:
- 4 plastry schabu
- 80g łuskanych ziaren słonecznika
- 80g sezamu
- 1 jajo
- sól, pieprz
- olej do smażenia
Sposób wykonania:
- Jajo roztrzepać widelcem i przyprawić solą i pieprzem. Słonecznik posiekać drobno i wymieszać z sezamem.
- Schab rozbić tłuczkiem do mięsa, maczać w jajku i obtaczać w wymieszanych ziarnach.
- Smażyć na rumiano na rozgrzanym oleju
- Bardzo dobre podawane z zapiekanymi ziemniakami i świeżą zieloną sałatą lub surówką.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz