środa, 7 października 2015

BRUSCHETTA Z POMIDOREM


porcje: 4

przygotowanie: 10 minut

czas wykonania: 10 minut


Składniki:

  • 4 kromki chleba
  • 2 duże pomidory
  • sól, pieprz,



Sposób wykonania:

  1. kromki chleba powinny być przypiekane na grilu, ale w razie jego braku świetnie się do tego nadaje patelnia gilowa lub toster



Odradzam zapiekanie chleba w piekarniku, bo wysusza to bardzo chleb, który powinien być chrupiący na zewnątrz, i miękki w środku.


  1. Pomidory pokroić w drobną kostkę, przyprawić do smaku solą, pieprzem i oliwą. Kto lubi może dosypać oregano, które dobrze pasuje do pomidorów.
  2. Na zapieczony chleb, nałożyć obfitą porcję pomidorów. Opcjonalnie przyozdobić listkiem świeżej bazylii.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz