wtorek, 27 października 2015

KREM WARZYWNY Z MINI GRZANKAMI



porcje:4

czas wykonania: 1 godzina i 20 minut



Składniki:


  • 800g mieszanki warzywnej (marchewka, cukinia, kalafior, kapusta,
  • 400g ziemniaków
  • 1 puszka fasoli (400g)
  • kostka rosołowa
  • przyprawy



Dodatkowo:

4-6 kromek chleba




Sposób wykonania:


  1. Drobno pokrojone warzywa zalać zimną wodą.
  2. Gotować do odparowania większej części wody, (około godziny)
  3. Dodać odsączoną fasolę i kostkę rosołową. Gotować jeszcze kilka minut. Ewentualnie doprawić solą i pieprzem.
  4. Gęstą zupę, zmiksować, do otrzymania kremu
  5. Chleb przyrumienić na beztłuszczowej patelni lub w tosterze, pokroić w kostkę.
  6. Podawać krem posypany mini grzankami

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz