piątek, 21 sierpnia 2015

MAKARON “FUSILLI” Z KREMEM PAPRYKOWYM I MOZZARELLĄ


 


porcje: 4

przygotowanie: 10 minut

czas wykonania: 40 minut


Składniki:


  • 360g makaronu
  • 2 średnie czerwone papryki (lub 1 czerwona i 1 żółta)
  • ½ małej cebuli
  • 3 łyżki oliwy z oliwek lub oleju
  • sól i pieprz lub przyprawa do potraw do smaku
  • woda


Sposób wykonania:


  1. Paprykę umyć, rozkroić, wyczyścić z pestek i pokroić w drobne paski
  2. Zeszklić drobno posiekaną cebule na oliwie, dodać paprykę i pół szklanki wody.
  3. Dusić pod przykryciem około 30 minut (aż papryka zmięknie). Doprawić do smaku.
  4. Uduszoną paprykę zmiksować (dodając w razie potrzeby troszkę przegotowanej wody), do otrzymania gładkiego, jednolitego kremu.
  5. Wymieszać z ugotowanym w międzyczasie makaronem i posypać pokrojoną w drobną kostkę mozzarellą

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz