sobota, 22 sierpnia 2015

SAŁATKA RYŻOWA

Wycieczka nad jezioro? Dlaczego nie? A może zrobimy Pik Nik?
Obiad na jutro gotowy!!!


porcje: 4

przygotowanie: 20 minut

czas wykonania: 5  minut



Składniki:


  • 250g ryżu
  • 100g tuńczyka z puszki
  • 150g parówki
  • 150g sera żółtego
  • 250 g pomidorów
  • 100g ogórków korniszonych
  • 3 jaja ugotowane na twardo
  • sól, pieprz
  • 100g majonezu


Sposób wykonania:


  1. Ryż ugotować w osolonej wodzie, odcedzić i od razu przepłukać zimną wodą.
  2. Tuńczyka rozdrobnić widelcem w salaterce
  3. Parówki, ser, pomidory i jajka pokroić w kostkę
  4. Wymieszać wszystkie składniki, doprawić solą, pieprzem i majonezem.
  5. Wstawić do lodówki. Podawać na zimno


    Można dodać według własnych gustów: groszek konserwowy, kukurydzę, pieczarki marynowane itd. itp....


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz