środa, 19 sierpnia 2015

ZAPIEKANA PAPRYKA


porcje: 4

przygotowanie: 5 minut

czas wykonania: 2 godziny 30 minut

 

Składniki:

  • 6 średnich czerwonych papryk
  • 2 ząbki czosnku
  • 2-3 łyżki oliwy z oliwek (lub oleju)
  • sól

Sposób wykonania:

 
  1. Paprykę umyć, ułożyć na brytfance i wstawić do nagrzanego do 180°C piekarnika.
  2. Piec 1,5-2 godziny obracając od czasu do czasu, w sposób aby skórka papryki ściemniała z każdej strony.
  3. Wyjąć z piekarnika, ostudzić i rozkroić każdą na 3-4 części.
  4. Usunąć nasionka i skórkę i pokroić w paski.
  5.  Przyprawić solą, oliwą i czosnkiem.

Podawać na ciepło lub zimno


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz